top of page
Zoeken
  • Martje

Meten is weten


De afgelopen weken waren behoorlijk spannend voor ons: Nouka was eindelijk loops geworden!

En dan begint het rekenen: Vanaf wanneer doen we de eerste progesteron test? Wanneer zal de dekking plaatsvinden? Wanneer zal ik mijn vakantie aanvragen rondom de bevalling? Wie gaat er mee naar Zwitserland? Hoe kunnen we in hemelsnaam vrij krijgen? Ons hele gezin was ermee bezig.

Dinsdag 28 november was de eerste progesteron test, helaas zat deze nog onder de 1 ng/ml.

Deze moet je tussen de 8-9 hebben om de volgende dag de dekking te laten plaatsvinden. Dus 30 november was de herkansing. Helaas toch nog onder de 1ng/ml. De dierenarts adviseerde ons zaterdag te prikken. Gezien de laboratoriums dan allemaal weekend aan het vieren zijn, zouden we naar den Bosch moeten. In overleg met onze eigen fokker hebben we besloten hiermee te wachten en maandag de volgende test te doen.

Die zondag hadden we weer een behendigheidswedstrijd waarbij Nouka toch in het middelpunt stond bij de reutjes. En wat kon ze daar van genieten. Dit zijn de zeldzame dagen waarbij ze kwispelend op elke vreemde hond afstapte.

Maandag bracht helaas ook nog geen duidelijkheid dus we moeten met geduld de woensdag nog afwachten.

De kunst van het wachten lijkt een vaardigheid die fokker met de tijd aangeleerd krijgen...

 

Het leuke aan deze spannende tijd is hoe mensen met ons mee leven. Collega's van werk, pupkopers, vrienden en kennissen blijven nieuwsgierig naar de vorderingen. Hierbij merken veel mensen op dat het hele proces van fokken toch iets meer meebrengt dan een simpele dekking in het weekend.

Met het bijhouden van deze blog hoop ik toch een bewustwording te creëren bij lezers. Het fokken van gezonde nakomelingen is een verantwoordelijkheid waar niet makkelijk over gedacht mag worden. Bij deze bewustwording hoop ik dat lezers met een pupenwens ook extra nadenken bij het kiezen van de juiste fokker.

 

Voor nu zitten we met kriebels in onze maag en staat de ready-to-go tas onaangeroerd in de hoek van de gang. Maar hopelijk staat de natuur aan onze kant en zullen we snel Zaroki begroeten in het mooie Zweden!


72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page