top of page

Even voorstellen...

Mijn naam is Martje Kuijlenburg en met ons gezin delen wij enthousiasme over de nova scotia duck tolling retriever.

Ons verhaal begon in december 2014 toen mijn ouders besloten (na lang overleg) toch een toevoeging in het gezin te willen. Een zoektocht was begonnen. We keken naar verschillende rassen en bleven ons afvragen wat wij in een hond zochten. Hierdoor kwamen wij in contact met de toller en waren meteen enthousiast. De werklust, gedrevenheid en hechting aan de roedel waren voor ons grote pluspunten. Na een bezoek aan een fokker die ons hier veel over kon vertellen, kwamen wij op een wachtlijst. In mei 2015 was het dan eindelijk zover. Nouka werd met open armen in ons gezin ontvangen en kreeg genoeg uitdaging met verschillende cursussen en een consequente opvoeding.

Nouka was een verrijking in ons gezin en in onze ogen dan ook de ideale toller (wat ieder baasje natuurlijk over zijn hond zou zeggen). Dit was dan ook de reden waarom wij dit willen delen met anderen. Een nestje zou dan een stap in de goede richting zijn.

Wij willen het fokken dan ook echt serieus nemen en dit doen volgens het fokreglement van de rasvereniging. Meer hierover kunt u lezen bij de site van de rasvereniging.

bottom of page