top of page
Zoeken
  • Martje

Stampertjes en racekonijnen


Het is al een tijd geleden dat we een laatste update hebben gegeven. Na het leegblijven van Nouka zijn we in een verwerkingsproces gekomen en nu nog blijven we met een pijnlijk hart terugdenken.

 

Gelukkig heeft Nouka van de hele periode nergens last van gehad en zijn alle overtollige kilootjes verdwenen met behulp een kort dieetje.

De training heeft ons weer helemaal ingepakt en Nouka en ik zijn lekker aan het trainen geslagen met behendigheid en jacht.

Nouka geniet zichtbaar van de avonden waarop we bezig zijn en ik zie haar (en ikzelf ook) duidelijk groeien op de behendigheidslessen. Zo sterk dat we zijn ingeschreven bij een officiële wedstrijd in juni. Gelukkig is dat nog ver weg want bij de de onderlinge competities blijkt dat we nog wel wat training kunnen gebruiken.

Maar het blijft me verbazen hoeveel energie ze uit de behendigheid haalt.

Om die energie wat te temperen zijn we ook begonnen met de jachttrainingen. Iets waar ik al een jaar op heb zitten wachten. Drie weken terug konden we instromen bij de beginners en vanaf die dag kon je merken dat Nouka een nieuwe passie had ontdekt. Het apporteren zit er bij de tollers van nature in, maar omdat ik al een tijd zelf met Nouka trainde ging dit vanzelfsprekend. Zo goed dat we na de eerste twee trainingen al mochten promoveren naar een hogere groep. De derde les legde Nouka al een afstand van 50 meter af om een apport te halen. Iets wat we zelf nog niet getraind hadden, maar wat ze (met een kleine correctie) keurig deed. 'Fenomenaal' zei onze juf. Voor een hond die minimale jachttraining heeft gehad, pakt ze alles zo goed op.

Je kunt je voorstellen dat we hier de hele week genoeg mee bezig. Maar daarnaast blijven nieuwe aanmeldingen voor het komende nest zich aanbieden. We zijn weer begonnen met de wandelingen (wat Nouka geen probleem vind) en zo leren we weer leuke gezinnen kennen.

De wachtlijst raakt gevuld met mogelijke pupeigenaren die in onze ogen een goede match zullen zijn met de pups van Nouka. Die pups zullen zeker het werklustige karakter van hun moeder (en vader) krijgen, dus een goede selectie is belangrijk.

Op de wachtlijst staan nog gezinnen die geduldig op een pup van Nouka willen wachten. Omdat ze het contact prettig vinden of omdat ze fan zijn van Nouka en haar pittige karakter. Dit is natuurlijk hartverwarmend en het is leuk om af en toe wat mailcontact te hebben.

De afgelopen tijd lijkt het dus stil, maar achter de schermen blijven we lekker bezig.

Tollers zijn actieve honden maar met de juiste training kunnen het heerlijke metgezellen zijn.


124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page