top of page

Waarom een Toller?

Dus u wilt toch voor een hond gaan? Leuk!


Dan rest nog de vraag welke hond geschikt is voor jullie. En let hier op het woord geschikt. Al vind u het ene hondenras nog zo schattig of aaibaar of 'makkelijk', een hond heeft zelf ook bepaalde wensen bij een baasje, en wanneer deze wensen niet overeenkomen dan kan dit leiden tot een ongelukkig baasje en/of een ongelukkige hond.

Als uw keuze op een Toller valt, moet u vaak ook rekening houden met lange wachtlijsten. Nestjes van goede fokkers zijn er niet zomaar op bestelling, en soms moet u zeker maanden wachten. Maar iedereen met zo'n rode draak zal u vertellen dat ze het wachten waard zijn!


Een Toller is slim en soms zal u merken dat hij jou conditioneert in plaats van andersom. Ze zijn zachtaardig maar ook echte donderstenen. Een Toller is tegelijk erg eigenwijs en zullen vaak de kortste weg kiezen naar hun beloning. Wees daarom consequent in de opvoeding en probeer met positieve aandacht het gewenste gedrag te bereiken. 

 

Houd er rekening mee dat de Toller niet alleen tevreden is met een 'rondje om de kerk'. Een Toller moet zowel fysiek als mentaal uitgedaagd worden. Naast de wandelingen is het geadviseerd om een cursus te volgen om het hoofd van je hond ook bezig te houden. Het zijn slimme beesten die het heerlijk vinden om trucs aan te leren en met zijn baas te 'werken'. Is uw hond vaak onrustig en 'vervelend' in de avond? Grote kans dat hij zich verveelt. U moet dus bereid zijn om je Toller zowel geestelijk als lichamelijk genoeg uitdagingen te bieden om zijn energie en werklust in positieve zin te kunnen uiten. 

Voor meer informatie: Kijk op de site van de rasvereniging.

bottom of page