top of page

Pups?

Pups zijn schattig, speels en een leuke bezigheid toch? Maar voordat u besluit zelf een hond in huis te nemen is het belangrijk om te weten wat er allemaal bij komt kijken. U neemt namelijk een beslissing die zeker meerdere jaren van uw leven gaat beïnvloeden. Stel daarom eerst de volgende vragen aan uzelf:

 

* Wat verwacht u van uw hond?
* Wat kan een hond van u verwachten?
* Bent u bereid om te trainen naar de behoefte van de hond? 
* Hoeveel tijd heeft u per dag voor een pup/jonge hond?
* Hoeveel tijd kunt u besteden aan de hond als hij groot is?
* Heeft u genoeg inkomen om de kosten te dragen, ook in geval van ziekte?

Een hond is een toevoeging aan het gezin. Bent u bereid om voor de komende 10-15 jaar een hond rond te laten lopen die dezelfde aandacht vraagt als een 5 jarig kind en helemaal afhankelijk van u is? Denk er goed over na.

 

Toch wel gaan kijken?

Ziet u dat een hond niet zomaar 'eventjes'  leuk is voor uzelf of voor uw kinderen en bent u bereid om de komende jaren zorg te dragen voor een hond? Dan kunt u op zoek naar een goede fokker van het hondenras waar u voor wilt gaan. Het belang van een goede fokker wordt vaak onderschat, maar een fokker legt de basis voor uw hond. Een goede fokker zorgt voor een goede start van uw pup. Wanneer u bij een fokker op bezoek gaat, let dan voornamelijk op de volgende punten:
 

* Hoeveel nesten zijn er aanwezig?
* Is de moederhond aanwezig?
* Is het nest schoon?
* Hoe reageren de pups op bezoek?
* Geeft de fokker duidelijke informatie over de ouderhonden?

* Zijn er gezondheidsresultaten van de ouders bekend?
* Mag je meerdere keren komen kijken?
* Is er een duidelijk koopcontract?

Waarom deze vragen? 
Broodfokkers weten zich goed te verschuilen onder formulieren en goede verhalen. Wees kritisch op de omstandigheden en ga nooit in op een mooi aanbod. Als u eenmaal voor die kleine pups staat is het moeilijk om rationeel na te denken over alle andere zaken, terwijl dit juist nodig is om ellende en verdriet in een later stadium te voorkomen. Zorg er daarom voor dat u een fokker uitkiest die gezonde en goed gesocialiseerde pups opvoedt, in plaats van de broodfokker die deze aspecten minder belangrijk vindt dan de winst. Wilt u hier meer over weten klik dan hier.

bottom of page