top of page

Karakter

Elk hondenras heeft bepaalde karaktereigenschappen dat aan hen verbonden is. Bij het uitzoeken van een geschikte hond is het belangrijk deze eigenschappen mee te nemen in de beslissing. De karakteromschrijving van de Toller is te lezen bij de rasvereniging. Hieronder een paar belangrijke hoogtepunten.

De Toller is oorspronkelijk gefokt als werkhond bij de jacht. In Nederland wordt hij vooral gekenmerkt door zijn passie in het apporteerwerk. De werklust kan hierbij ook overstijgen naar andere hondensporten waar de Toller (en het baasje) veel plezier aan kan beleven. Denk hierbij aan agility, obedience of flyball. 


De Toller heeft een goed uithoudingsvermogen en dankzij zijn zwemvliezen is hij een kundige zwemmer.

De Toller staat bekend om zijn eenkennigheid. Hij hecht waarde aan zijn roedel en (indien goed gesocialiseerd) kunnen dat ook je katten of kleine kinderen ook zijn. Hij is gereserveerd (maar niet schuw) naar anderen en als je eenmaal een bal in je handen hebt, kan je de aandacht ook niet meer verliezen.

Elke Toller is uniek. De een kan een knuffelkont zijn, de ander wil enkel werken. Maar elke hond zoekt uitdaging en zal deze ook veel van je vragen.

bottom of page