top of page

Nieuws

Hieronder vind je het al het nieuws over onze kennel en onze honden. Daarnaast houden we een blog bij voor de geïnteresseerde die willen weten hoe het is om een kennel te hebben en met passie en verantwoording je in te zetten voor het ras.

In het Kort

2 februari
Wat een nieuws! Otje is vader geworden van 2 teefjes en 3 prachtige reutjes! Natuurlijk zijn we super trots op Mama Segno en Manon voor de kans die ze ons gaf. Alle pups hebben al een eigenaar en we gaan ze op de voet volgen!

December 2021

deze week had Otje 2 spannende dates met Segno van Manon. Als alles goed gaat word Nouka in februari voor het eerst oma. Papa Otje is er vast klaar voor?

13 november
Nouka mocht voor de laatste keer dit jaar een diploma binnenslepen! Door Corona hebben we maar weinig ervaring op kunnen doen. Maar we hopen volgend jaar veel meer papiertjes binnen te slepen!

9 Oktober
Een proefdag voor Cayenne, een eerste diploma dag. We hebben geen diploma binnengesleept. Maar ik was super trots hoe de kleine aap zich rustig hiel tussen al het flatcoated geweld!

12 september
9 maandjes jong en nu CLUBKAMPIOEN van de clubmatch van de tollertales! Wat een eer voor ons. Maar wat zijn we trots op DJAX en Priscilla! de dag stond vooral centraal om alle bekende gezichten weer even te spreken, maar ook de broertjes Guus, Okke, Djax en gin en zusje Pippin weer eens te zien. Wat een heerlijke hondjes zijn het geworden. Vol in de pubertijd maar allemaal zo open en sociaal naar iedereen.

25 juli
Goed nieuws voor het dream-team! Knappe Otje, Zoon van NoukaXZaroki, vult ons aan als dekreu. Otje is een prachtige kleine vent die erg zachtaardig is van karakter. Zijn eigenaar heeft een passie voor het ras en laat ons de regie houden over eventuele dekaanvragen. Natuurlijk heeft Otje de benodigde gezondheidsproeven doorstaan. 

13 juni
Een terugkom dag bij de jongehondendag in nieuwegein. Heerlijk om 8 van de 9 pups weer eens te zien na al die tijd. Een rondje show lopen vonden ze wel spanen maar iedereen ging met een leuk rapportje naar huis. Het was een warme dag maar sommige pups hebben genoten van een spelletje frisbee of een paar jachtoefeningetjes als workshop.

7 februari
De laatste pup heeft het nest verlaten. Wat hadden we een drukke tijd met 9 pups! en wat ben ik trots op ons als gezin, Nouka en natuurlijk de stoer pups die nu hun eigen avontuur gaan beleven!

7 december

Ons B-nest is geboren!

12 oktober
De dekking met Talon ging heel goed. Nu de echt afwachten!


19 september
Nouka haalde haar eerste workingtest certificaat met 81 punten!

28 augustus
de combinatie Nouka en Talon is goedgekeurd door de NSDTRCN. We verwachten pups in december 2020.

7 maart
Nouka heeft haar C-diploma gehaald bij de diplomadag van de flatcoat vereniging.

14 januari

Aan alle dromen komt een eind, We hebben vandaag onze prachtpup moeten laten inslapen. We missen je meer dan ooit lieve Moose.

November 2019
De eerste wandeling van het nest na 1 jaar. Het was een winderige dag op het strand, maar zo leuk om te zien hoe tevreden iedereen is met hun gezonde hondjes.

5 september
De clubmatch in nieuwegein was een geslaagde dag. Moose en Nouka haalde beide een U bij de show en we hebben Otje en Moxie gezien. Wat een gezelligheid.

juni 2019

vandaag waren bijna alle pups aanwezig voor hun eerste hereniging. De jonge hondendag van de NSDTR club. Wat een langpootmugjes zijn het toch met 5 maanden oud. wat groeit het spul hard.

2 januari
Alle pups gaan deze week uitvliegen. Wat hebben we toch een lol met ze gehad. Maar nu alle 8 pupjes aan de maat beginnen te raken is het fijn om weer te verlangen naar een rustig huishouden. Natuurlijk blijft 1 pupje ons vergezellen dus de meubels zijn nog niet veilig.

november-december.
Alle pups groeien goed, ontwikkelen een karaktertje en gaan met ons de uitdaging aan. Alle pupkopers komen regelmatig over de vloer. we hebben het druk, maar het is een geweldige tijd. 

5 november
Nouka is bevallen van een 8-ling! 3 prachtige reutjes en 5 mooie teefjes. De bevalling is volgens het boekje gegaan en we zijn super blij. Alle pups hebben al een gezin toegewezen gekregen.

5 oktober

We zijn nu precies 30 dagen later en de echo leverde het nieuws waar we op gehoopt hadden: Nouka is drachtig!

5 september
Nouka's progesteron steeg snel en op 5 en 6 september hadden we 2 succesvolle dekkingen. NU is het afwachten geblazen.

1 en 2 september
Net een weekje loops, progesteron staat nog op 0,45. We hebben een heerlijk weekend gehad bij de dogsurvival in midden-nederland. Op zondag sloten we ons behendigheidseizoen af bij de onderlinge competitie op de URV. Nouka was er met haar koppie niet bij en ging achter haar favoriete reu aan. Misschien dat de loopsheid op zijn hoogtepunt komt? Foto's kun je vinden op ons instagram account.

24 juni 2018

Plan B word plan A, we zijn van mening dat de combinatie toch erg gunstig is voor gezonde nakomelingen van Nouka. Nu maar afwachten op de volgende loopsheid.

Nouka en Zaroki zijn met vlag en wimpel geslaagd voor hun ECVO test. Nu wachten op de herkansing

12 januari 2018

De echo liet helaas blijken dat Nouka niet drachtig is, we moeten onszelf even herpakken om een plan B te verzinnen...

9 december 2017

De eerste dekking is goed gegaan. Nu is het afwachten of er, en ik quote: 'Broodjes in de oven zitten' .

3 december 2017

De wachtlijst is gesloten.
Wie had gedacht dat dit zo snel zou verlopen? De toller is een populair ras en dat hebben we zeker gemerkt.

16 oktober 2017

Het eerste bezoek bij Zaroki in Zwitserland. Het was een spannend weekend maar we hebben een duidelijk beeld van deze prachtige reu gekregen.

13 september 2017

Na al het harde werk is het zover: De website gaat online en we zijn officieel actief als fokker-in-spé bij de rasvereniging.

bottom of page