top of page
Zoeken
  • Martje

Show must go on!


Er is de afgelopen weken al veel gebeurd: Vanaf de lancering van de website zijn we druk bezig met een wachtlijst vormen (het einde is nog niet in zicht), afspraken maken met mogelijke dekreuen, mails beantwoorden en kennismakingswandelingen plannen met puppy-geïnteresseerden .

 

Maar ondanks alle drukte leggen we onze aandacht toch in het gewone leven. Lekker wandelen met Nouka en genieten van het herfstige weer. Als de regen niet uit de lucht valt, zorgt een natte toller wel voor vieze schoenen en een doorweekte broek.

Acht oktober liepen onze één na laatste wedstrijd van een onderlinge behendigheidscompetitie en niet geheel ontevreden verlieten wij het veld. Daarnaast blijven we natuurlijk trainen, maar in mijn achterhoofd tel ik de dagen af tot we echte wedstrijden gaan lopen.

Maar de tijd lijkt haast te snel te gaan.

Afgelopen zaterdag, veertien oktober, waren we aanwezig bij een seminar over het fokken van een nestje pups. Met dank aan de tip van Manon! Het is fijn om alle losse stukjes informatie een plek te geven en te praten met ervaren mensen. Er is geen vraag onbeantwoord gebleven.

Na de seminar sprongen we met Nouka meteen in de auto op weg naar, jawel: Zwitserland. Hier zat een dekreu op ons te wachten, een volwassen hond van acht. Zeer stabiel en vriendelijk met de nodige ervaring. Toen we op zondag aankwamen werden we vriendelijk begroet en na een kopje thee hebben we een wandeling met het toekomstige stel gemaakt. De reu leek zeker geïnteresseerd, al moest Nouka daar nog even aan wennen. Onze Nouka kennende, waren een paar snibbige waarschuwingen nodig om de reu op zijn plek te zetten. Die hij rustig accepteerde, om het stiekem na een paar minuutjes nogmaals te proberen. Maar mede dankzij het heerlijke weer en de vrolijke hondjes, was het een ontspannen eerste ontmoeting.

De eigenaar van de dekreu was erg enthousiast en wij konden haar begrijpen. We namen afscheid met de afspraak om verder mailcontact te houden.

Na deze dag besloten we dit weekend nog even te genieten van de natuur, voordat we ons kikkerlandje weer in trokken.

We bezochten maandag in België de Hoge Venen en genoten van het heerlijke weer. De temperaturen liepen hoger op dan verwacht en Nouka nam van elke modderplas gebruik om er even languit in te liggen.

Ik schrijf deze blog, enkele uren na de terugkomst van onze reis. Een tikje moe, maar zeker voldaan. Ondanks de lange reis was het toch even een mini-vakantie.

Nu snel de hond in bad en vroeg naar bed, want de volgende kennismakingswandelingen zijn al weer in zicht!


106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page